Šperos.lt > Biologija > Fiziologija
Fiziologija

(328 darbai)

Graužk daržoves - būsi sveikasDarbo tikslas. Įvadas. Daržovių svarba mitybai. Daržovių cheminė sudėtis. Vitaminai. Mineralinės medžiagos. Vanduo. Angliavandeniai. Azotinės medžiagos. Riebalai. Rauginės medžiagos. Skoninės (aromatinės) medžiagos. Išvados. Lentelės. Skaityti daugiau
Griežtos dietosReferatas "Griežtos dietos sėja skaudžias pasekmes". Įvadas. Nervinė anoreksija. Nervinė bulimija. Pastovus persivalgymas. Gražus kūnas – liesas kūnas. Gydymas. Lieknėjimas aptemdęs protą. Skaityti daugiau
Gripas (4)PowerPoint pristatymas. Virusinės ligos. Gripas. Kuo pavojingas gripas. Kaip užsikrečiama gripu? Priemonės gripui išvengti. Faktai apie gripą. Skaityti daugiau
GrožisGrožis. Sausa oda. Kokios priežastys sąlygoja odos sausėjimą? Odai būtina nuolatinė keturių pakopų kosmetinė priežiūra. Kaukės. Kremai. Makiažas. Skaityti daugiau
Grūdinimasis (2)Sveikata. Žmogaus sveikatos (svarbiausios) fizinės ypatybės. Grūdinimasis. Vietinės ir bendrosios grūdinimosi procedūros. Grūdinimosi priemonės. Apie organizmo grūdinimą. Kaip grūdinti organizmą? Patarimai organizmą grūdinantiems šalto vandens duše. Anketa (klausimai). Anketos analizė. Rezultatų palyginimas. Išvada. Skaityti daugiau
Haliucinogeniniai grybai ir pasaulėžiūraVisuomenės požiūris į narkotines medžiagas ir jas vartojančius žmones. Subvisuomenė. Priešistorija. Magic mushrooms (psilocybe). Istorija. Efektas. Psilocibino psichinis poveikis. Meksikos haliucinogenų naudojimas eksperimentinėje ir praktinėje psichiatrijoje. Pasaulėžiūra, idėjos, hipotezės. Anketos. Anketų apibendrinimas. Išvados. Skaityti daugiau
Health and body care (2)Heath and body. Some rules for God Heath. Food Pyramid Guide. How to lose wight sensibly. Pictures. Skaityti daugiau
Heterotrofinė mityba. Maisto medžiagų įsiurbimo mechanizmas. Apetito ir mitybos sutrikimai. VitaminaiPowerPoint pristatymas. Heterotrofinė mityba. Parazitinis mitybos būdas. Simbiontinis mitybos būdas. Saprofitinis mitybos būdas. Holozoinis mitybos būdas. Maisto medžiagų įsiurbimo mechanizmas. Apetito ir mitybos sutrikimai. Vitaminai. Riebaluose tirpūs vitaminai. Vandenyje tirpūs vitaminai. Skaityti daugiau
HigienaHigienos apibrėžimas, istorija, problemos ir uždaviniai. Gyvulinės kilmės maisto produktų higieninė charakteristika. Oro cheminė sudėtis. Oro teršalų charakteristika Lietuvoje. Saulės radiacija. Jos poveikis ir reikšmė žmogui. Vitaminų mitybinė reikšmė. Normos. Reikalavimai geriamojo vandens kokybei. Vitamino C nustatymas maisto produktuose. Geriamojo vandens organoleptinių savybių tyrimai. Geležies nustatymas. Rūgštingumo nustatymas įvairiuose maisto produktuose. Oro fizinių savybių tyrimai (temperatūra, drėgmė, oro judėjimo greitis, atmosferinis slėgis). Valgomosios druskos nustatymas. Nitritų, nitratų nustatymas vandenyje. Liekamojo chloro nustatymas vandenyje. Duonos kokybės rodyklių įvertinimas. Darbas su liuksmetru. Pieno tyrimai. Drėgmės nustatymas įvairiuose maisto produktuose. Skaityti daugiau
Higiena (2)Įvadas. Bendroji kūno higiena. Odos higiena ir kai kurių odos pakenkimų profilaktika mokykloje. Mūsų rankos. Kojų ir plaukų priežiūra. Dantų priežiūra. Drabužiai ir avalynė. Darbinio mokymo higiena. Higieninis mokymas ir auklėjimas mokykloje. Išvados. Skaityti daugiau
Higiena (3)PowerPoint pristatymas. Tikslas. Burnos higiena. Ausų higiena. Rankų higiena. Plaukų higiena. Apklausa. Apklausos išvados. Skaityti daugiau
HomeostazėPowerPoint pristatymas. Tikslas. Homeostazė. Žmogaus organizmas. Valdymas neigiamu grįžtamuoju ryšiu. Teigiamas grįžtamas ryšys. Išvada. Skaityti daugiau
Individualaus mitybos proceso įvertinimasĮvadas. Dėstymas. Mitybos rėžimas individualus ir rekomenduojamas. Energijos sąnaudos, balansas ir organizmo aprūpinimas maisto medžiagomis ir energijos atstatymas kiekvienai dienai. Išvados. Skaityti daugiau
Individualios mitybos proceso įvertinimasĮvadas. Literatūros apžvalga. Maisto medžiagos ir jų reikalingumas organizmui. Maiste esanti energija, jos reikalingumas organizmui. Sveikos mitybos reikalavimai. Pagrindiniai valgiaraščio sudarymo principai. Mitybos režimas. Išvados ir pasiūlymai. Skaityti daugiau
Individualios planavimo galimybėsĮžanga. Pirmoji planavimo diena. Antroji planavimo diena. Trečioji planavimo diena. Ketvirtoji planavimo diena. Penktoji planavimo diena. Suplanuotų įvykių analizė. Mano pasiektų įvykių analizė. Išvados. Skaityti daugiau
InkstaiInkstai. Inkstai ir skysčiai. Vandens nauda. Inkstams tinkamas vanduo. Inkstų kraujagyslės. Inkstai ir kava. Druska. Inkstų funkcijos. Dietos tikslai. Kūno masės indeksas. Žmogaus paros energijos poreikiai. Fizinio aktyvumo energija. energijos gavimo keliai. Biocheminiai mitybos rodikliai. Skaityti daugiau
Jaunimo alkoholinių gėrimų vartojimo aspektaiPaveikslų sąrašas. Santrauka. Įvadas. Literatūros apžvalga. Kas yra alkoholis. Alkoholio poveikis organizmui. Alkoholio vartojimo pradžia. Alkoholizmo požymiai. Tyrimo metodika. Rezultatų analizė ir apibendrinimas. Išvados. Skaityti daugiau
Jutimo organai. Akis ir ausisJutimo organai. Receptoriai. Jutimų funkcijos. Ausies sandara. Ausies ligos. Akis. Akies sandara. Skaityti daugiau
Kaip išvengti kvėpavimo sistemos ligųPowerPoint pristatymas. Įvadas. Kaip plinta ligos. Labiausiai paplitusios kvėpavimo sistemos ligos. Kvėpavimo sistemos ligų simptomai. Kaip išvengti kvėpavimo sistemos ligų. Išvados. Skaityti daugiau
Kaip prižiūrimi dantys mūsų klasėje?PowerPoint pristatymas. Projekto tikslai. Užduotys. Interviu su vaistininke Dalia Raklevičiene. Vaistininkė mums patarė. Kodėl reikia prižiūrėti dantis? Apie dantų valymą. Kuo pavojingi saldumynai? Kaip cukrus veikia dantis? Kad dantys būtų sveiki. Apklausa. Kiek kartų per dieną valotės dantis? Kas kiek laiko keičiate savo dantų šepetėlį? Kokią pastą naudoji? Kaip dažnai lankotės pas dantų gydytoją? Ar manote, kad jūsų dantys yra gerai prižiūrimi? Ką manote apie dantų priežiūros galimybes šiuolaikiniame pasaulyje? Ar geriate daug gazuotų gėrimų kaip "Coca-Cola"? Kaip manote, kaip dažnai reikia valyti dantis? Ar esate turėję problemų su dantimis? Išvada. Skaityti daugiau
......